Woodys Eyewear: de Catalaanse brillen die gedragen worden door Hollywoordsterren

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Wat hebben Rihanna, Demi Lovato en Taylor Swift in het gemeen? Ze dragen allemaal Catalaanse brillen van Woodys Eyewear. 8 jaar geleden opgericht door Josep Dosta uit Vic in Noord-Catalonië.

Pandemie goed voor brillenbusiness

De afgelopen 2 jaar is het bedrijf enorm gegroeid. Redenen volgens oprichter en eigenaar Josep: de uitbreiding van de catalogus met brillen gemaakt van hout en bamboe. Een andere reden voor groei is de pandemie. Reden: mensen kregen door het vele schermgebruik last van hun ogen, of wilden dat juist voorkomen door de aanschaf van een bril. Door de groei durfde Woody de stap voor een internationale uitrol aan. Nu zijn de brillen ook verkrijgbaar in Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland, België en Denemarken.

Van Vic naar Hollywood

woodys eyewear

In 2022 gaat het Catalaanse brillenmerk ook starten in de USA. Deze expansie betekent een uitbreiding van het logistiek centrum in Vic, die 3000 m2 zal tellen. Via een high tec PDA-systeem wordt dit magazijn  robotisch aangestuurd. De rest van het gebouw is een showroom. Na uitrol in de USA? Dan volgt ook Azië, laat de ambitieuze oprichter weten.

Catalonië kent veel merken die internationaal een succes zijn geworden. Denk maar aan Armand Basi, Mango, Camper, Adolfo Domínguez, Deƨigual en Custo.

Andere blogs

Passief inkomen opbouwen
Duurzaam wonen
ecologisch verantwoorde huizen

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen