Appartement in Spanje inrichten met meubels van online woonwinkel SKLUM

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

appartement-in-spanje

Appartement in Spanje inrichten met meubels van online woonwinkel SKLUM

Wanneer je een appartement of woning in Spanje koopt, is de kans groot dat je deze niet leeg krijgt opgeleverd. Tenzij je daar heel specifiek naar vraagt. De gewoonte in Spanje is om de meubels, die vaak al generaties meegaan en op maat zijn gemaakt, te laten staan. Ons advies: gooi niet zomaar deze meubels weg, vaak zijn ze van goede kwaliteit en op maat gemaakt. Een likje verf doet vaak ook al wonderen. Om van jouw  woning ook echt je (tweede) thuis te maken kun je terecht bij een groot aantal Spaanse woonwinkels. In dit blog geven we aandacht aan woonwinkel SKLUM. 

 

Aan de slag met de decoratie van jouw appartement in Spanje

Wanneer je een vakantiewoning of een tweede woning in Spanje koopt, dan heb je waarschijnlijk niet wekenlang achtereen de tijd om bezig te zijn met de decoratie van jouw nieuwe paleisje onder de zon. Vaak moeten er na aankoop ook nog heel veel andere zaken worden geregeld, zoals de zonnepanelen, woonverzekering, alarmsysteem, belastingzaken etc. Het is na al dat geregel dan juist extra leuk als je kunt starten met het inrichten van jouw woning in Spanje. 

Ben je daar zelf niet zo goed in? Dan kun je daar ook een professional voor inhuren. Hetzelfde geldt voor een klusser. Een veelgebruikt platform in Spanje voor het inhuren van een klusjesman of vrouw is Habitissimo. Mocht je in de buurt van Tarragona een vrijstaande woning of appartement hebben gekocht en op zoek zijn naar een klusser of een interieurstyliste, stuur ons dan even een bericht dan kunnen wij jou vanuit ons eigen warme netwerk een aantal hele goede en ook Engels & Nederlandstalige professionals aanbevelen.

 

Beeld: SKLUM

 

Online shoppen bij Spaanse woonwinkel SKLUM

Als het eenmaal zo ver is, dan zijn er heel veel leuke winkels in Spanje om jouw woning modern en naar eigen smaak in te richten. Waar je in eigen land waarschijnlijk precies weet waar je moet zijn, is het in Spanje toch even een beetje zoeken naar winkels die passen bij jouw smaak. 

Een online woonwinkel die in Nederland vrij populair is, heet SKLUM. Het is een van origine Spaanse webwinkel, dus wanneer je bij de Spaanse SKLUM decoratieve items, huishoudelijke apparaten of meubels besteld, dan scheelt dat weer in de verzendkosten. Overigens heeft SKLUM Spanje ook een business sectie, voor het inrichten van jouw Spaanse Bed&Breakfast, kantoor of decoreren van jouw event in Spanje. Voor (jonge) gezinnen kun je terecht bij de kids department van SKLUM, waar natural en natuurlijke kleuren en materialen de boventoon voeren.

Appartement in spanje inrichten

 

Andere opties voor het inrichten van jouw woning in Spanje

We hebben in dit blog de Spaanse online woonwinkel SKLUM aandacht gegeven, maar er zijn natuurlijk nog veel meer woonwinkels te vinden. 

Hierbij nog een aantal opties op een rij:

  • Action (No need to say more, maar tot 2022 was er in Spanje geen Action)

 

  • Ikea. Natuurlijk heeft ook Spanje een Ikea. In Tarragona, onze hometown, is er geen Ikea. Daarvoor moet je naar Barcelona. Maar sinds kort is er wel een Ikea afhaalpunt in Tarragona, waardoor je de online bestelde meubels en huishoudelijke artikelen binnen een dag of max 2 kunt ophalen.

 

  • Wallapop. Wallapop is de Spaanse marktplaats waar je veel tweede hands spullen kunt vinden.

 

  • Tienda de segunda mano. In Spanje zijn er minder tweedehandswinkels te vinden dan je misschien zou denken en van huis uit gewend bent. Daar zijn verschillende redenen voor. Veel wordt in de familie of vriendengroep doorgegeven. Daarnaast doen Spanjaarden langer met hun spullen, waardoor er simpelweg minder aanbod is van tweedehands spullen. En als ze het dan aanbieden dan zijn ze er vaak nog zo aan gehecht dat ze er de hoofdprijs voor vragen, wat het kopen van tweedehandsspullen natuurlijk niet extra aantrekkelijk maak. Maar goed, elke stad in Spanje heeft wel een tweedehandswinkel, je moet even Googlen op Tienda de segunda mano.

 

  • El Chino. Natuurlijk heten deze winkels niet zo, maar in Spanje heeft ‘De Chinees’ eigenlijk alle huishoudelijke spullen die je nodig hebt. Van vorken, messen, kurkentrekkers, handdoeken, potten, pannen, kommetjes tot schoonmaakspullen. Vaak niet van de allerbeste kwaliteit, maar toch handig om te weten dat je hier altijd terecht kunt.

 

  • Leroy Merlin. Van origine Frans, maar qua prijs kwaliteit een goede bouwmarkt waar je ook meubels, planten en decoratieve items kunt vinden. Wanneer je in Tarragona of omgeving een appartement of woning wilt decoreren, dan kun je deze bouwmarkt vinden in Les Gaveress, een groot winkelcentrum even buiten de stad. 

 

 

Genieten van jouw tweede huis in Spanje

Veel plezier en succes met het jouw thuis maken van jouw (tweede) huis in Spanje. Hopelijk heb je iets aan de tips die wij hebben gegeven in dit blog. Heb jij een vraag over het vinden of aankopen van een woning in Spanje? Neem dan gerust contact met ons op. Run jij, of ken jij een leuke woonwinkel in Spanje, laat het ons dan ook vooral weten!

Andere blogs

vastgoed spanje
appartement spanje
Woonverzekering Spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen