Calafell krijgt 100 nieuwe sociale huurwoningen (VPO´s)

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Het gebrek aan huurwoningen in de gemeenten Calafell is een groeiend probleem: er is meer vraag dan aanbod. Om problemen te vermijden investeert de Generalitat in het bouwen van 100 sociale huurwoningen.

Oplevering eerste 50 woningen over 1,5 jaar

De bouw van de sociale huurwoningen werkt als volgt. De gemeente stelt de grond ter beschikking en bedrijven kunnen zich inschrijven op een aanbesteding voor de bouw ervan. Eén bedrijf heeft al interesse getoond. De bedoeling is dat er in de eerste fase 50 woningen worden gebouwd, die over anderhalf jaar klaar  zijn.

300-450 euro huur per maand

De gebouwen worden gebouwd naast Paseo de la Unió, dat wil zeggen tussen het strand en het stadscentrum in. De huur van de sociale woningen zal variëren tussen 300 en 450 euro per maand en bestemd voor starters en gezinnen met een minimum inkomen.

Er staan veel appartementen leeg in Calafell. Waarom moet er dan iets nieuws gebouwd worden?

De burgemeester van Calafell, Ramon Ferré, wijst erop dat de Generalitat “er niet in is geslaagd de vele leegstaande flats die er zijn te mobiliseren”.  Anderzijds is de gemeente Calafell ook niet ingegaan op het aanbod van de Sociedad de Gestión de Activos Procedentes de Reestructuración Bancaria (Sareb) om 58 bestaande appartementen in te zetten voor de sociale huur.

Calafell: investeren in huurwoningen

Kustplaatsen zoals Cambrills, Calafell, Salou en ook Tarragona kent een grotere vraag naar huurwoningen dan aanbod. Daarom zijn er steeds meer investeerders die een woning kopen in deze plaatsen met als doel deze te verhuren.

Wat wij zien is dat de goedkoopste appartementen in aankoop (denk aan appartementen te koop vanaf 60.000 euro) vaak de grootste rentabiliteit geven. Echter staan deze appartementen vaak in arbeiderswijken die bestaan uit gezinnen die financieel geen hoog inkomen hebben. Ben je op zoek naar een hoog rendement (8% Bruto Aanvangs Rendement BAR)? Dan zul je iets meer risico moeten nemen. Wij kunnen je ook helpen bij het uitvoeren van diverse checks, bijvoorbeeld door te controleren of iemand een potentiele wanbetaler is.

Neem je liever geen groot risico door te investeren in een iets duurdere woning te verhuren voor een hogere huurprijs? Dan is het gemiddelde jaarlijkse rendement tussen de 4 – 7 % BAR.

Wij scannen dagelijks de markt en vinden dikwijls interessante investeerdersobjecten. Mocht je willen dat wij jou in gedachten houden? Stuur ons dan een e-mail met jouw zoekopdracht. Geef aan per wanneer je wilt kopen, naar hoeveel ROI je op zoek bent (en of je daarbij wel of geen risico wilt nemen), of je beschikt over een NIE-nummer en de regels kent voor voorfinanciering (40% voorfinanciering voor een tweede residentie).

Meer lezen

– Minister Sanchez beloofd 250 euro huurtoeslag 

Belastingregels voor tweede woning verhuren in Spanje

Investeren in vastgoed: zo doe je het samen

Andere blogs

tarragona
Casalunya
Casalunya

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen