H10 Imperial Tarraco: ook een must go als je er niet slaapt

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

De rooftopbar van H10 Hotel Tarraco biedt één van de mooiste uitzichten op de stad en de omgeving. De infinity pool, het spectaculaire uitzicht op zee en de kathedraal van Tarragona zorgen ervoor dat je je een klein beetje on top of the world voelt. Je hoeft niet te logeren in het hotel om toegang te krijgen tot dit terras. Ga ernaartoe voor wat tapas of een cocktail, bijvoorbeeld bij zonsondergang.

H10 Hotels: opgericht door een inwoner van Tarragona

Het kan geen toeval zijn dat Tarragona één van de mooiste H10-hotels heeft. H10 Hotels is een Spaanse hotelketen, opgericht in 1980 door Josep Espelt. Hij opende het eerste H10 hotel aan de Costa Dorada. Inmiddels is het uitgegroeid tot een beroemde hotelketen met vestigingen in heel Spanje, en daarnaast ook Jamaica, Mexico en de Dominicaanse Republiek.

Het hotel, dat ooit het hotel Imperial Tarraco was, heeft 2 jaar lang leeggestaan voordat H10 klaar was met de verbouwing. Het hotel zou open gaan in maart 2020, maar vanwege de pandemie werd dat uiteindelijk juli 2020. Van de 144 kamers, heeft maar liefst 95% uitzicht op zee. Directeur Silvia Schall liet weten dat ze in de eerste periode veel hotelovernachtingen hebben geboekt voor inwoners van Tarragona, die het wilden meemaken alsof ze een toerist waren en op zoek gingen naar een bijzondere ervaring ,na de strenge lockdown.

En inderdaad, ook al heb je je eigen woning aan de Costa Dorada, een nachtje hier slapen is een onvergetelijke ervaring.

h10 imperial tarraco

Openingstijden en zitplaatsen

Je hoeft niet per se te reserveren voor een plekje in de rooftop bar. Het terras is de hele week geopend van 13.00 – 17.30 uur en 20.00 – 00.30 uur.  Kom je op een eerder tijdstip dan kun je eventueel ook beneden in het restaurant ontbijten of een bakje koffie drinken.

h10

De keuken gaat open vanaf 13.00 uur. In de middag kun je tapas bestellen, in de avond is er een uitgebreide menukaart voor het diner. Alleen even een cocktail drinken kan natuurlijk ook.
Het eten wordt geserveerd aan de tafels, de zitplekken naast het zwembad zijn plekken waar je iets kleins kunt bestellen (zoals olijven en nootjes) en zijn met name om iets te drinken.

H10 Tarraco rooftop bar: adres

Je kunt het restaurant vinden aan de Rambla Vella 2 te Tarragona. Meer informatie vind je op hun website H10hotels .

We hebben bewust niet teveel foto´s geplaatst, leukste is om het lekker zelf te gaan ontdekken en je te laten verrassen!

Heel veel plezier!

h10 imperial tarraco

Meer lezen culinair

Zo serveer je een goede vermut

Tarragona geniet nu ook van de Poké bowl

Restaurant Frida: de beste Mexicaan in town

Andere blogs

Verhuur vastgoed spanje
decoratie
altafulla

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen