Kronospan investeert 180 miljoen euro in bouw van fabriek in Tortosa

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Het Oostenrijkse bedrijf Kronospan, maker en distributeur van hout voor in vloeren, meubels en huizen, gaat een houtverwerkingsfabriek opzetten in Tortosa, de Tarragonese stad in Delta del Ebro. De investering hiervoor is 180 miljoen euro en zal qua werkgelegenheid 185 directe banen en 1500 indirecte banen opleveren. Kronospan heeft ongeveer 40 fabrieken in de wereld en heeft 14.500 werknemers in dienst.

Impuls aan lokale economie  van Tortosa

De burgemeester van Tortosa, Meritxell Roigé, laat weten blij te zijn met de komst van het Oostenrijkse bedrijf naar Terres de l’Ebre. Dit gebied is hard getroffen door de krimpende economie en  wordt bedreigd met ontvolking.

Opening fabriek eind 2022

Kronospan heeft inmiddels al het terrein gekocht waarop de fabriek geplaatst gaat worden, namelijk in het industriegebied Catalunya Sud, in de buurt van de snelweg AP7. Volgens de gemeente is Tortosa al een jaar in gesprek met het bedrijf. Ze spreken over de belangrijkste investering van de afgelopen 30 jaar in Terres de l’Ebre. Behalve Kronospan zullen ook andere ondernemingen en dienstverleners in de houtverwerkingssector zich in Tortosa vestigen. De voorzitter van de regionale raad van Baix Ebre, Xavier Faura, zegt dat de fabriek in 2022 operationeel zou kunnen zijn.

kronospan tortosa

Hout van kronospan gebruik in een kast (bron: website Kronospan).

Investeren in huurwoningen in Tortosa

Vanwege de opening van de fabriek van Kronospan zullen meer mensen een huurwoning of koopwoning zoeken in Tortosa. Het kan daarom interessant zijn om te investeren in een woning voor de verhuur of nu een woning te kopen, die op te knappen om vervolgens in 2022 te verkopen.

Hierbij een indicatie van de lokale prijzen:

– Je kunt in Tortosa momenteel een studio huren vanaf 230 euro in het centrum. Wil je wat meer m2, dan ligt de huurprijs rond de 600 euro. Bekijk hier op Idealista een overzicht van alle huurwoningen in het centrum van Tortosa.

– De gemiddeld prijs voor het aankopen van een appartement in het centrum van Tortosa is erg laag. Je kunt er appartementen kopen vanaf 17.000 euro, no lie. Vaak zijn ze wel compleet uitgeleefd.
De appartementen vanaf 40.000 euro zijn vaak al turn-key. Bekijk hier een overzicht van appartementen die in de verkoop staan in Tortosa.

Een voorbeeld van een appartement dat in oktober 2021 voor 37.000 euro te koop staat is deze. In het centrum van Tortosa, wel compleet uitgeleefd. Als je een goed team hebt om de boel grondig op te knappen, dan kun je dit appartement vervolgens verhuren voor minimaal 500 euro per maand, eventueel aan een professional die gaat werken bij Kronospan.

Meer lezen

– Minister Sanchez beloofd 250 euro huurtoeslag 

Belastingregels voor tweede woning verhuren in Spanje

Investeren in vastgoed: zo doe je het samen

Andere blogs

vastgoedfotografie-spanje-
woningen spanje
Passief inkomen opbouwen

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen