Tarragona geniet nu ook van Hawaiiaanse Poké bowls

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Meer dan zesduizend kilometer van Honolulu zijn de inwoners van Tarragona inmiddels ook gevallen voor de eenvoud, smaak én kleur van de Hawaiaanse poké bowl. In diverse horecagelegenheden in Tarragona en Reus kun je nu ook hier genieten van een gezonde kleurige bowl met rijst, vis en groente. 

Het beste van Tarragona en Hawai

Natuurlijk gaat er voor inwoners niks boven een lekkere paella met vis aan het strand, hét lokale rijstgerecht. Gezien sushi nu ook al enige tijd gretig aftrek neemt, zijn de inwoners van Tarragona klaar om de volgende stap te zetten: koude rijst met vis en groente. De poké bowl afhaalzaken schieten als paddenstoelen uit de grond in Tarragona en omstreken.
 

Wat is een poké bowl

De poké bowl (spreek uit als POH-kay) is gezond, gemakkelijk, je hoeft niet te koken, bakken en braden en je kunt het helemaal afstemmen op je eigen smaak. De basis van elke poké bowl is rijst, en dan het liefst sushi rijst. De topping kun je zelf kiezen. Denk aan komkommer, wortel, bosui en avocado. De vissoorten die worden gebruikt voor een poké bowl zijn tonijn, zalm en krab. Fruit is ook een optie, mango bijvoorbeeld smaakt erg goed in een poké bowl.

Maiki Poké Tarragona

Net geopend in het centrum van Tarragona is Maiki Poké. Van maandag tot en met zondag kun je er terecht tussen 13.00-16.00 uur en van 20.00- 23.30 uur. Ze zijn gevestigd aan de Carrer August 3 in het centrum van Tarragona. Je kunt ze ook vinden aan de Plaça del Mercadal 9 in Reus en Carrer Frederic Mompou 10 in Cambrils. Je kunt kiezen uit 6 verschillende poké bowls, of gerechten van de kaart bestellen. Ze doen ook home delivery.

tarragona poke bowl

Poké bowl thuis maken

De ingrediënten van een poké bowl zijn voor de Catalanen niet nieuw. Sterker nog, je kunt de lekkerste lokale vis en rijst ook zelf inkopen en gebruiken voor je poké bowl. In Terres del Ebre, ten zuiden van Tarragona, wordt veel rijst verbouwd. Het is een gebied waar je, als je daar rondrijdt, het gevoel hebt dat je in Nederland én in Azie tegelijk bent. Dit vanwege het deltalandschap gecombineerd met de rijstvelden. In de haven van Tarragona, Serallo, gaan er nog steeds elke dag vissersboten op uit om verse vis uit zee te halen. Ze brengen de versie vis naar de Llotja, waar de vis wordt verhandeld en wordt ingekocht door restaurants en supermarkteigenaren.

Kortom: als je in de supermarkt verse lokale producten koopt voor je poké bowl, dan heb je het beste van Hawai én Catalonie op je bord. Excuses, in je bowl.

Eet smakelijk!

Andere blogs

doen lente Barcelona
tarragona
zwembad

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen