Zonnepanelen Catalunya: financieringsmogelijkheden en belastingvoordeel

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Van toegankelijke financieringsopties tot lokale belastingvoordelen: in dit blog vertellen wij jou meer over starten met zonne-energie in Catalunya.

Financieren van de installatie

Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen is een duurzame investering, maar het kan gepaard gaan met aanzienlijke kosten. Afhankelijk van de installatie en het aantal zonnepanelen kunnen deze kosten oplopen tot 8000 euro. Mocht dit initiële bedrag jou afschrikken, overweeg dan financieringsopties. Bij onze partner Solarmente kun je bijvoorbeeld de installatie financieren tegen een zeer aantrekkelijke 0% rente, mits je het bedrag binnen 18 maanden terugbetaalt (zoals bij ons bekend in januari 2024).

Korting op IBI

Sommige Catalaanse gemeenten bieden financiële stimulansen voor het gebruik van zonne-energie. Dit vertaalt zich vaak in kortingen op de onroerendgoedbelasting (OZB), oftewel de IBI. Wat het gemeentebeleid is in jouw gemeente kun je hier zien. Slim om bij jouw duurzaamheid partner ook even bij de gemeente te laten informeren, aangezien beleid natuurlijk kan veranderen. In bepaalde gemeenten zoals Tortosa is de jaarlijkse IBI-korting maar liefst 50% gedurende 5 jaar. Stel dat je normaal gesproken 1500 euro per jaar aan IBI betaalt, dan levert dit een voordeel op van 750 x 5, oftewel 3750 euro. Reken daar nog de besparing op je energiefactuur bij op, dan is investeren in zonne-energie een no brainer.

Klik hier of op de kaart en zoek het belastingvoordeel in jouw gemeente.

Interessant vanaf energierekening 70 euro per maand

Overweeg je de overstap naar zonne-energie? Als jouw elektriciteitsrekening rond de 70 euro per maand ligt dan wordt het al interessant. De terugverdientijd van een investering in een zonne-energie-installatie bedraagt ongeveer 7 tot 8 jaar bij een maandelijkse energierekening vanaf 70 euro. Wil je weten wat jouw persoonlijke return on investment kan zijn? Laat jouw situatie dan vrijblijvend analyseren. Mail ons jouw nieuwste energiefactuur (of alleen CUPS), adres en contactgegevens. Binnen 48 uur uur wordt je teruggebeld door onze duurzaaheidspartner voor persoonlijk advies.

Zonneenergie huren

Als je liever niet alle kosten in één keer betaalt, overweeg dan om de zonne-energieapparatuur te leasen. Stel dat jouw energierekening 150 euro per maand bedraagt en je 10 zonnepanelen least voor 55 euro, dan bespaar je maandelijks al 45 euro op je energierekening.

Denk aan de toekomst

Bedenk ook wat de toekomst brengt. Ga je bijvoorbeeld in de toekomst je auto opladen op de oprit, waardoor je energieverbruik zal stijgen? En wat als de energieprijzen in de toekomst stijgen? Anticipeer hierop om niet alleen nu, maar ook in de toekomst te besparen. Investeren in zonne-energie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor jouw portemonnee en de waarde van je huis. Ontdek de mogelijkheden en zet de stap naar duurzame energie.


Andere blogs

Tiny house
Passief inkomen opbouwen
Huis spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen