Coworking in Tarragona: hier kun je terecht

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Catalonië is een hele fijne plek om digital nomad te zijn. De huizenprijzen, zowel voor het kopen als huren van een woning, zijn betaalbaar, het internet is er goed en het is er het hele jaar door mooi weer. Ook zijn er veel coworkings waar je andere remote werkende professionals kunt ontmoeten. In je vrije tijd heb je toegang tot de zee, de bergen en veel avontuurlijke sporten zoals bergbeklimmen en kite. Hierbij een selectie van de beste coworking offices in Tarragona stad.

Rural Coworking voor Digital Nomads in Catalonië

Catalonië is een hele fijne regio om neer te strijken als digital nomad. Het is één van de rijkste regio´s van Spanje en daardoor een regio met veel kansen en mogelijkheden.

Afhankelijk van jouw wensen en benodigdheden, kun je in een stad een coworking zoeken in Catalonië, of midden in de natuur. Qua steden heeft Barcelona in de regio Catalonië de meeste mogelijkheden voor coworking. Maar er zijn ook veel coworkings in kleinere steden, zoals Tarragona en Girona.

De coworkings midden in de natuur zijn erg in opkomst. Dat betekent dat ook in de kleine dorpjes je een coworking kunt vinden, het is niet alleen meer een trend die je ziet in de steden. Als je graag een landelijk gelegen coworking zoekt, dat raden we de  vereniging CoWoCat aan. Op hun website kun je via een zoekfunctie invullen wat voor professie je hebt en in welk dorp (in de natuur) je een coworking zoekt. Via een Rural Pass kun je behalve in je eigen cowork ook terecht in een rurale coworking naar keuze. Ook erg leuk: ze organiseren ook Rural Go´s. Dit zijn mini-workactions en excursies in Catalonië, waarbij je én op pad gaat in de natuur en kunt netwerken met andere professionals in de regio.

coworking tarragona

 Coworking in Tarragona

Hoewel wij ons eigen kantoor hebben in het centrum van Tarragona stad, werken wij ook graag zo nu en dan vanuit een coworking. De coworkings die wij aanraden zijn de volgende:


1. La Caravana coworking

coworking tarragona

Deze coworking begrijpt het concept van digital nomadism erg goed. Behalve een fijne werkplek, krijg je via deze coworking toegang tot een gave community van professionals. Zowel locals als digital nomads die niet uit Tarragona of Catalonië komen. De naam Caravana zegt het al een beetje. Deze coworking voelt een beetje aan als de backpackersscene, maar dan voor professionals. Wij vinden het er erg gezellig!
Als je werkt vanuit La Caravana, kun je meedoen met de vele activiteiten die er worden georganiseerd, waaronder de Calcotadas, BBQ´s die plaatsvinden in de winter, een zeer lokaal Catalaans gebruik.

Prijzen:
Vanaf 75 euro per maand voor een halve dag

Faciliteiten:
Keuken, receptie, secretariaat, meeting room, airco,internet wifi, koffie, scanner, printer, koffie,alarm.

Locatie:
Carrer de Santa Joaquima de Vedruna 8 Tarragona

2.Cowork tarraco

coworking tarragonaCowork Tarraco is qua sfeer een stuk zakelijker dan La Caravana. CoWork Tarragona is geschikt voor ZZP´ers,  professionals en leerkrachten die een ruimte nodig hebben om te werken, te vergaderen, klanten te ontmoeten of een bedrijfsevenement of productpresentatie te houden.

Prijzen:
Vanaf 80 euro voor 5 uur per dag

Faciliteiten:
Keuken, receptie, secretariaat, meeting room, airco,internet wifi, koffie, scanner, printer, koffie,alarm,meeting room

Locatie:
Carrer Pau Claris 2 Tarragona

3. Avant coworking tgn

coworking tarragona

Bij Avant CoWorking kijk je uit op de haven van Tarragona en over zee. Deze Coworking functioneert als zakencentrum in Tarragona, en een plek waar je met 4 personen samen kunt werken en klanten kunt ontvangen. Je kunt er een individueel kantoor huren, een vergaderzaal boeken. De inrichting is strak en zakelijk, met veel glas.

Locatie:
Avda. de Roma 23 te Tarragona

Prijzen:
Vanaf 80 euro 8.00-14.00

Faciliteiten:
Open space, vergaderzaal, keuken, receptie, secretariaat, meeting room, airco, internet wifi, secretariaat, terras

4. Ten Studio

coworking tarragona

TEN Studio is een nieuwe coworking in Tarragona en is gevestigd nabij het treinstation en op iets minder dan 1 kilometer lopen van het strand. Het is een modern ingerichte coworking, ruim en licht opgezet. Het is een fijne plek om te werken, zowel beneden als boven. TEN Studio heeft een grote sociale ruimte waar je koffie kunt drinken met andere coworkers in Tarragona. Maar er zijn ook stilteruimtes om je te kunnen concentreren op je taak.

Locatie:
Carrer Méndez Núñez 10 in Tarragona

Prijzen:
Vanaf 30 euro voor 30 uur per maand

Faciliteiten:
Sociale ruimte, koffieapparaat, vergaderzaal, airco, internet wifi, locker, stoel reservering, ergonomische stoelen, TEN Studio account voor reserveringen en extra informatie.

Coworking Tarragona: zo haal je er het meeste uit

– Test de coworking uit voor 1 dag of voor 1 week, ga niet zomaar een langdurig membership aan

– Kijk goed of je binnen de cultuur van de coworking past. Een eerste indruk zegt vaak al genoeg.

– Neem deel aan de netwerkbijeenkomsten binnen de coworking. Dit is niet alleen een goede manier om te groeien als persoon en professional, je leert er ook andere lokale professionals door kennen.

– Zelfdiscipline is key als ondernemer. Een coworking kan je helpen om productiever te zijn. Maar zoals met alles: het is wat je ervan maakt. In een gedeelde kantoorruimte kan er ook veel zijn wat je afleidt. Noise-cancelling headphones zijn dan een aanrader. Wat ook helpt: schrijf je to do´s voor de dag op, en ga niet eerder naar huis voordat ze af zijn. Note: sommige coworkings zijn 24/7 open, maar liever ga je eerder weg om nog een terrasje te kunnen pakken.

– Zie je coworkers als collega’s, niet als potentiële klanten. Biedt niet proactief je hulp aan en zoek geen kansen om ze iets te verkopen. Zoek liever voor kansen om te verbinden en samen een leuke tijd te beleven.

– Heb respect: ruim je werkplek op en ga niet hard lopen bellen of andere dingen doen die jouw cowork collega´s afleiden

Heel veel plezier en succes met het vinden van andere digital nomads in Tarragona en in Catalonië.

Andere blogs

woning in spanje
Duurzaam wonen
Huis spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen