De gemiddelde huurprijs in Tarragona

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Of je nou voor een tijdje in Tarragona gaat werken, studeren of je wilt  de Nederlandse winter gewoon even ontvluchten, is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Dus hierbij een blog over de gemiddelde huurprijs in Tarragona.

Auteur: Sanne Kroeze

Hoe zit dat in Nederland?

In Nederland spreken ze van een oververhitte woningmarkt. Dit geldt veelal voor koophuizen. Maar ook bij huurhuizen kan de prijs flink oplopen, tenminste als je al een huurhuis kan vinden natuurlijk. Als vergelijkingsmateriaal gebruiken we de gemiddelde huurpijs in Groningen   In Groningen is dit €710,86 per maand (Pararius, 2020).

De verschillen in Tarragona

Het wordt steeds populairder om in Spanje een huis te kopen, of wel in een huis te investeren. Zoals je in een eerdere blog op onze website kunt lezen, (Investeren in vastgoed Spanje: kopen huurwoningen het meest populair onder investeerders in 2021), is het in 2021 ten opzichte van 2020 al met 22% gestegen. Als je voor een kortere periode naar Tarragona, gaat ga je niet investeren in een huis, maar huur je natuurlijk liever een appartement. De gemiddelde huurprijs voor een appartement in Tarragona (kleiner dan 60 vierkante meter) is €513. Voor een iets groter appartement (tussen de 60 tot 90 vierkante meter) is dat €634. En wil je leven als een god in Frankrijk, of in dit geval Spanje, ben je voor een huis die groter is dan 90 vierkante meter gemiddeld €855 kwijt (Enalquiler, 2021).

Wat is nou het verschil?

De verschillen zijn niet groot. De appartementen in Groningen zijn minstens 60 en maximaal 300 vierkante meter. En als je het gemiddelde van de huurprijzen in Tarragona pakt komt je uit op €667. Uiteindelijk kun je dus zeggen dat de prijzen niet super veel van elkaar verschillen, maar zeg nou zelf, voor hetzelfde geld (zelfs nog minder) woon je toch veel liever in Tarragona? Waar je binnen 15 minuten op het strand in de zon zit. Terwijl je Nederland zuchtend op de fiets zit als er weer eens wind tegen is.

Ben je opzoek naar een huurwoning in Tarragona? Kijk dan vooral even bij Tarraco homes

Andere blogs

zee en bergen
Casalunya
Digital nomad

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen