Green Friday: de campagne van Ikea om aankoop tweedehands meubels te stimuleren

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Ikea Spanje wil met de campagne “Green Friday” een duurzaam alternatief bieden voor Black Friday. Om de circulaire consumptie te bevorderen biedt het Zweedse bedrijf klanten in Spanje de optie om van 15 tot en met 28 november hun tweedehands meubilair te laten taxeren en (via een waardebon) terug te kopen. Deze campagne is onderdeel van de wereldwijde duurzaamheidsstrategie van Ikea. 

Meubelterugkoopdienst sinds 2016

Ikea wil de levensduur van haar producten te verlengen en haar klanten helpen met een meer duurzame levensstijl. Daarvoor hebben ze sinds 2016 in Spanje een  meubelterugkoopdienst geïntroduceerd, en de Circular Hub. Dankzij deze initiatieven heeft Ikea in Spanje alleen al in 2021 meer dan 1,6 miljoen meubelen een tweede leven gegeven.

Op deze Green Friday geeft Ikea opnieuw een boost aan deze dienst. Mocht je er gebruik van willen maken dan werkt het als volgt. Jij kunt weer iemand anders blij maken met jouw Billy of ander Ikea meubelstuk, en jij ontvangt een tegoedbon voor een nieuwe aankoop in Ikea. Kijk hier op deze landingspagina van Ikea Spanje welke stappen je hiervoor moet volgen.

Tips voor het gebruik van deze kringloopdienst van Ikea op Green Friday:

– Het is niet nodig om een bon van de aankoop mee te nemen;

– Maximaal 20 artikelen per klant;

– Schoon en in elkaar gezet terugbrengen;

– Je kunt niet meer dan  1000 euro aan tegoed terugkrijgen.

Circular Hub dienst Ikea Spanje

Het verlengde van de terugkoopdienst is het aanbieden van tweedehands meubels aanbieden in een fysieke IKEA-winkel. Deze dienst wordt de  Circular Hub-dienst genoemd. In Nederland heette dit voorheen ´De koopjeshoek´.  Dé plek voor een mooie vondst voor een mooie prijs en daardoor een duurzamere keuze.

Wil je gebruik maken van de extra mooie aanbiedingen van Green Friday Ikea? En woon je aan de Costa Daurada of in Tarragona? Dan moet je voor de koopjeshoek naar Barcelona rijden, naar de Ikea vestiging in Badalona (naast Barcelona).   Het is ook mogelijk om online te shoppen in de kringloopwinkel van Ikea. Hiervoor is het nodig om eerst in te loggen in je IKEA Account of via je FAMILY Club lidmaatschap (dit is gratis).

green friday ikea

We hebben maar één planeet

Volgens haar cijfers heeft Ikea in Spanje al meer dan 20 miljoen mensen geïnspireerd tot een meer duurzame en gezondere levensstijl.  “We zijn ons ervan bewust dat we maar één planeet hebben en dat de hulpbronnen beperkt zijn. We proberen elke dag het afval dat we produceren te verminderen,” aldus Monica Chao, directeur duurzaamheid Ikea Spanje. Monica: “Door de uitwisseling van tweedehands meubilair te vergemakkelijken, kunnen we onze footprint verkleinen en onze klanten een duurzaam consumptie alternatief aanbieden. En zo een positieve impact hebben op de planeet.”

Duurzaamstrategie Ikea Spanje

Wereldwijd heeft Ikea zich ten doel gesteld de uitstoot van haar eigen activiteiten tegen 2030 in absolute cijfers met 80% te verminderen en die van klanten en partners met 50%. Green Friday is een initiatief die onderdeel uitmaakt van de duurzaamheidsstrategie van Ikea. Ikea wil een  100% circulaire onderneming worden en een positieve impact te hebben op het klimaat. Dit houdt in dat de activiteiten van het bedrijf moeten worden omgevormd. Dat betekent niet alleen dat het bedrijf haar eigen klimaatvoetafdruk moet verkleinen, maar ook haar klanten moet helpen op een andere manier te consumeren. Of moeten we zeggen: consuminderen.

Meer lezen over een duurzame lifestyle in Spanje

Zonne-energie: de voordelen op een rij 

Ikea Tarragona: feestelijke opening deze maand in winkelcentrum Parc Central 

Elektrische auto laden in Spanje via zonnepaneel op jouw woning 

Andere blogs

prefab woning
Vinden woning spanje
bergen spanje

Blijf up to date

Sluit je aan bij meer dan 500 mensen die twee keer per maand ons advies ontvangen