Ruraal wonen in Catalonië populair onder Catalanen als gevolg van de pandemie

Geschreven door:

Deel deze blog met anderen:

Als gevolg van de pandemie is de populariteit van ruraal wonen gestegen. Zo ook in Catalonië. Tijdens de lockdown opgesloten zitten in een klein en prijzig appartement heeft veel mensen aan het denken gezet. Omdat ook in Spanje veel werknemers kunnen blijven telewerken, neemt de vraag naar dorpswoningen toe. Deste meer omdat huisvesting in de stad ca. 52% duurder is dan in het dorp. Al met al is hierdoor de zoekvraag naar rurale woningen flink gestegen, met name onder jongeren.

Barcelona krimpt voor het eerst weer

De Catalaanse stad Barcelona groeide jaar na jaar qua aantal inwoners. Voor het eerst in een kleine 10 jaar is Barcelona iets gekrompen qua inwoners aantal. Een van de redenen is het vertrek van inwoners van de stad naar een dorp in Catalonië. Het zijn met name jongeren die besluiten om de stad uit te gaan. Ook wordt de emigratie van jongeren naar het buitenland als een reden genoemd.

ruraal wonen catalonie

Dorpen waar de gemeente je betaalt om er te wonen

Er bestaan in Spanje ook dorpen waar ontvolking een groot probleem vormt. Om dit te voorkomen betalen deze dorpen je om er te wonen of bieden woningen aan voor een prikkie per maand. De gemeente A Xesta in Pontevedra bijvoorbeeld biedt woningen aan met huurprijzen vanaf 100 euro per maand. Andere steden hebben ervoor gekozen om zeer goedkope grond te veilen voor woningbouw. Bekijk hier in welke Spaanse dorpen je zo goed als gratis kunt wonen.

ruraal wonen

Woning plaatsen op een terrein

Helaas is de wet- en regelgeving in Catalonië niet erg gunstig voor wie permanent wil wonen op een aangekocht terrein. Terwijl er wel veel mooie plots te koop staan. Wil je graag een terrein kopen in de buurt van Tarragona? Neem dan gerust contact met ons op, gezien wij ook dikwijls terreinen verkopen in en rondom Tarragona.

Meer lezen

Prefab huis kopen in Spanje

3D geprinte woning in Spanje kopen

Huis bouwen in Spanje: zo gaat het in zijn werk 

Ben je op zoek naar een terrein aan de Costa Daurada om daar een huis op te laten bouwen? Laat het ons weten, wij helpen jou graag vinden wat je zoekt!

Hieke & Alejandro

Laat ons weten wat je zoekt!

Andere blogs

woning kopen in l ametlla del mar
luxe villa inversteren
3 calas

Abonneer op onze nieuwsbrief